A banner

A banner (vagy magyarul reklámcsík, szalaghirdetés) talán a leggyakoribb és legelterjedtebb online marketing eszköz, mely logikáját tekintve a legközelebb esik a hagyományos marketing eszközökhöz.

Olyan, általában animált (mozgó elemeket tartalmazó) grafikai megoldás, amely a weboldal megtekintőjének figyelmét felhívja a banner tartalmára. A bannerre kattintva egy új ablakban a megrendelő által megadott URL (pl. http://www.cégnév.hu) alatt elhelyezett honlap vagy a honlapnak egy bizonyos oldala lesz látható.

Az Internet fejlődésének egyik legnagyobb marketing lépése a bannerek, bannerkampányok elterjedése volt. A megoldás segítségével különböző weboldalakon tudjuk szolgáltatásainkat bemutatni, reklámozni, grafikus, animált kreatívok segítségével.

A banner egy egyszerűen kivitelezhető és alkalmazható, sokoldalú eszköz.

Számtalan weboldalon vannak bannerhirdetések, szinte nem is találunk olyan portál rendszert, amely nem lenne telezsúfolva bannerhirdetésekkel. Ezért nagyon fontos a mértékletesség.

Egy ízlésesen elkészített bannerrel felhívhatjuk új termékünkre, vagy szolgáltatásunkra a honlapunkra látogató figyelmét, és más honlapokon is szívesen megjelenítik.

A szöveges ajánlásokkal ellentétben a banner reklámok nem csak hagyományos "látogatószerző" eszközök, hanem tökéletesen alkalmasak egy-egy márkanév bevezetésére, vagy a márka erősítésére is.

Vannak olyan tematikus keresők, melyeken szöveges ajánlás helyett bannerünk megjelenítésével hirdethetjük magunkat.

Számtalan bannercsere oldal is létezik. Az is eléggé elterjedt, hogy a honlap tulajdonosok a saját honlapjukra terveznek linkcsere oldalakat, ahol előkelő helyet foglalnak el a bannerek.

Mindenképpen felhívnám a figyelmet, hogy ha Ön is szeretne a honlapjára ilyen oldalt, akkor feltétlenül figyeljen rá, hogy csak minőségi banner és linkcserében vegyen részt.

Egy honlapunkra egyáltalán nem illő banner, illetve link sokat árthat megítélésünknek, mind a látogatók, mind pedig a keresők szemében.

A hatékony honlapkészítés titka a marketing tanácsadás alapján készülő honlap!
Kérje ajánlatomat!

KAPCSOLATFELVÉTEL

Árajánlatot, csak az igényeit részletesen megismerve áll módomban adni.

 

Webdesign - Szenyán Ildikó 2007.