Vásárlás e boltban

Az interneten történő vásárlásnak meg van az az előnye, hogy kényelmesen, tömeg, sorban állás és várakozás nélkül tehetjük, és akár 5-30 %-kal olcsóbban is tudunk vásárolni! A nap 24 órájában nyitva tartó üzleteket bármikor felkereshetjük. Nyugodtan tájékozódhatunk az árakról, akár több üzletben is megnézhetjük és kiválaszthatjuk a számunkra árban és egyéb szolgáltatásokban - garancia, csere lehetőség, magyar nyelvű használati utasítás, házhozszállítás - legmegfelelőbb árut.

Név nélkül nézelődhetünk bármely e-boltban. A vásárláshoz már regisztrálnunk kell, illetve meg kell adnunk elérhetőségeinket, egyéb adatainkat.

A legrázósabb része a dolognak, a fizetés módja. Fizetnünk itt is kell, pénz nélkül itt sem megy, csak kérdés, hogy milyen lehetőségek közül választhatunk. Amikor postai szállításról van szó, akkor könnyedén megoldható utánvéttel, vagy éppen a csomagba készített csekk utólagos befizetésével. A futárszolgálat házhoz szállítja, amikor ellenőrizhető az áru épsége is, és ezt követően megejthető a kézpénzes fizetés is.

A gond akkor van, ha bankkártyával kérik a fizetést, amelyhez ki kell adnunk féltve őrzött "pénzes ládikánk" adatait. Ezt csak óvatos körültekintéssel ajánlanám mindenkinek, mert meglehetősen elszaporodtak az olyan próbálkozások, ahol csalók próbálnak hozzájutni bizalmas adatainkhoz, így pl bankkártyák adataihoz, hogy aztán egy-két perc alatt megkönnyítsék a számlánkat. Ezt a fajta csalást adathalászatnak, angolosan phisingnek hívják.

Többféle biztonságosabb megoldás létezik az internetes on-line fizetésre, amelyek lényege, hogy olyan számlánk legyen, az élő, rendszeres pénzforgalmat bonyolító számlánk mellett, amelyre csak az éppen aktuális fizetéshez utalunk pénzt, netán azt is beállíthatjuk, hogy ki az az egyedüli, aki leemelheti róla a pénzt, majd az internetes vásárlásnál ezen bankszámlánk adatait adjuk meg! Szinte minden banknál létezik már erre megoldás.

Léteznek internetes fizetési rendszerek is, amelyek független közvetítőként lépnek be a vevők és az eladók közé. A legnagyobb és Magyarországról is használható ilyen rendszer a PayPal*.

Az e-bolt nyitás nagy előnye, hogy nincs szükség fizikailag üzlethelyiségre, eladókra, esetleg még külön raktárra sem, és sokkal több vevő szolgálható ki, mint a valóságos üzletben. Ajánlom figyelmébe egyik e-boltom: Ajándékkosár Webáruház

Jó vásárlást kívánok!

* A PayPal internetes fizetésről bővebbet a tudástárban olvashat.

A hatékony honlapkészítés titka a marketing tanácsadás alapján készülő honlap!
Kérje ajánlatomat!

KAPCSOLATFELVÉTEL

Árajánlatot, csak az igényeit részletesen megismerve áll módomban adni.

 

Webdesign - Szenyán Ildikó 2007.