E-mail marketing - engedéllyel
Damjanovich Nebojsa cikke


"Az ügyfél szolgálatában" kifejezés többek közt azt is jelenti, hogy majdnem mindenre kérjünk ENGEDÉLYT a fogyasztóktól. Ha azt veszi észre, hogy nem csak eladni akarunk neki, és utána elfelejteni, hanem egy folyamatos szolgáltatást nyújtani és minden igényét figyelembe venni, akkor nagyobb bizalommal lesz irántunk (vállalatunk és a termékeink iránt). Ez a mondat akkor is legyen előttünk, amikor e-mail marketingről van szó.

A Permission marketing (engedélyhez kötött) kapcsolat lényege az, hogy minden e-mail listaépítést megelőzzön az engedélykérés.

Opt-in (permission) e-mail marketingről beszélünk akkor, ha a felhasználó saját akaratából engedélyezte illetve kérvényezte a velünk való e-mail kommunikációt. Ezt úgy teszi, hogy a website-on, az e-mail hírlevél feliratkozási mezőben beleírja az e-mail címét, és a többi adatával együtt elküldi azt részünkre.

Nagyobb sikert (feliratkozási számot) érhetünk el, ha az engedélykérés mellett a kommunikációs eszköz mintáját is bemutatjuk (direkt e-mail vagy hírlevél) illetve a fogyasztó személyiségi jogokkal kapcsolatos törvényrészleteket közöljük velük. Ilyen módon egészen pontosan tudhatja, hogy mit is fogunk küldeni neki, és hogy milyen törvényben rögzített szabályokat fogunk betartani az ő személyiségi jogaival kapcsolatban, ami az adatait illeti. Ha e-mail hírlevélről van szó, akkor egy link segítségével elvezethetjük a website látogatót a hírlevél archívumába, hogy a régi számokat is meg tudja nézni.

Ami a személyiségi jogokkal kapcsolatos törvényi kérdéseket illeti, íme néhány adat. A kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről az 1995. évi CXIX. törvény rendelkezik. Az adatvédelmi biztos olyan kérdésekkel foglalkozik, mint:

- Mi az a közvetlen üzletszerzés?
- Milyen jogai vannak az érintettnek?
- Mi az a tilalmi lista?
- Mit tehetünk, ha úgy véljük, jogainkat megsértették?
- Az adatvédelmi biztos feladatai és hatásköre

(Forrás: www.obh.hu/adatved)

További részletek a http://spam.lap.hu/ website-on.

A mostani törvény betartásához elegendő a fent említett Opt-in módszer, de ha valaki igazán értékes és pontos e-mail listát akar építeni, akkor az úgynevezett "double opt-in" módszert javasolom. A kétszer "megerősített" eljárás azt jelenti, hogy a website látogató egyszer (saját akaratából) kérvényezte az e-mail hírlevelet adatai szolgáltatásával, ami után egy megerősítést kérő e-mail üzenetet kapott. Csak akkor kerül a listába, ha ezt a kérést megerősíti azzal, hogy visszaküldi az e-mailt a tulajdonosnak, vagy a linkre kattint rá,. Ezzel a módszerrel külföldi adatok szerint a feliratkozók 40%-át "elveszíthetjük", de a listánk annál értékesebb és pontosabb lesz.

Elemezzünk most néhány e-mail feliratkozási mezőt, ami a website-okon előfordulhat:

Csak e-mail cím mező - Ilyen esetekben szokták az emberek megviccelni az ismerősöket. Beleírhatunk bármit, a rendszer onnantól kezdve kiküldi a direkt promóciós leveleket az adott e-mail címre. Még nagyobb a probléma, ha az e-mail címet nem csak vásárlási visszaigazolásként használjuk, hanem arra direkt promóciót is kiküldünk. Ha benne található a leiratkozási lehetőség, akkor a leiratkozási arány kb. 30%-os lesz és semmi esélyünk nem lesz arra, hogy ezeket az embereket visszanyerjük. Még az ingyenes termékminták sem hozhatják őket vissza, hisz mi már elvettük tőlük a legfontosabbat - a személyi adataikkal való rendelkezést és a bizalmukat. Tehát, a leiratkozási lehetőség ilyen esetekben nem számít - a "kár" már bekövetkezett (azzal, hogy olyan promóciós levelet kaptak, amit nem vártak, kértek) és a leiratkozási link nem fogja őket "visszahozni", vagy megváltoztatni a kialakult véleményüket rólunk. A legnagyobb veszély pedig abban rejlik, hogy majdnem minden levelező kliens ma már ki tudja mutatni, hogy melyik e-mail szerverről jött az üzenet. Az IT részleg (ha cégről van szó) utána letiltja ezt a szervert mondván, tőle SPAM, azaz kéretlen reklámüzenetek jönnek. Így ettől a szervertől az egyszerű privát, vagy üzleti levelezés is ki van zárva! Ha nem cégnek küldtek ilyen üzenetet, hanem privát személynek, akkor ő maga is megnézheti a szerver nevét és szólhat az ISP szolgáltatónak, hogy innen ne kapjon a továbbiakban levelet.

"Check box" IGEN-re alapértelmezve - "Kérem, küldjön számomra promóciós üzeneteket" vagy "kérem, ne küldjön számomra promóciós üzeneteket". Véleményem szerint, az így előzetesen kiválasztott válaszok azt sugallják a fogyasztónak, hogy valaki már "válaszolt" helyettük. Történhet persze az is, hogy a fogyasztó nem veszi észre ezeket, és egyszer csak az elektronikus postaládájában megjelenik a cég promóciós üzenete. Valószínű, hogy az ügyes marketingesek ezt szeretnék elérni. De meglehet, hogy a fogyasztó megszakítja a megrendelést és a másik nyitott böngésző ablakban a versenytárs website-jára átmegy, és ott rendeli meg az árut. Így a vásárlót is és a potenciális listaszereplőt is elveszítettük. Másik probléma ezzel a módszerrel az, hogy nem tudjuk biztosan, hogy a fogyasztó saját akaratából hagyta a check box-ot úgy, vagy nem vette észre és azért maradt bekattintva.

"Check box" NEM-re alapértelmezve - Itt a fogyasztó választására bízunk, de egyáltalán nem biztos, hogy ő ezt észre is veszi, azaz valamilyen áru, vagy szolgáltatás megrendelésnél lehet, hogy nem fogja észre venni a kis mondatot "Kérem, küldjenek számomra promóciós üzeneteket" és nem fogja bekattintani a box-ot.

"Check box" nincs alapértelmezve - Ez a legjobb megoldás, amikor a fogyasztóra bízzuk a választást IGEN és NEM üres check box-al.

E-mail hírlevél feliratkozási mező - Ezek egyértelmű kérések és utasítások, amelyeket még egy "visszaigazolási" e-mail üzenettel a tulajdonosnak kell értesítésként elküldeni. Ugyanis, történhet az, hogy valaki más e-mail címét írják bele a mezőbe, és ha az nem akarja a hírlevelet, ilyen visszaigazolási e-mail segíthet a leiratkozásban. Ha "mi" rendeltük meg a hírlevelet, akkor ezt az üzenetet figyelmen kívül kell hagynunk.

Mindenféleképpen minden akciót vissza kell igazolni, hogy a permission marketing alapelveit betartsunk. Ha valaki vásárol a website-unkon, akkor az e-mail címére vásárlási igazolás érkezik. Ha hírlevelet rendelt meg, akkor hírlevél megrendelési visszaigazolás. Ha direkt promóciót kért a fogyasztó, akkor arról kap egy értesítést. Ezek az üzenetek egyértelmű, rövid és tömör információkat kell, hogy tartalmazzanak, hisz csak megerősítik a fogyasztó által kért akciót. Cég és kapcsolati adatait soha ne felejtsük el beleírni.

Kis permission e-mail marketing emlékeztető:

1. Csak azoknak küldjük leveleket, akik engedélyt adtak rá!

2. Tiszteljük a felhasználó akaratát a feliratkozás során!

3. Mindent igazoljuk vissza e-mailen keresztül: megrendeléseket, vásárlásokat, hírlevél vagy direkt promóciós feliratkozásokat, vagy bármilyen, a fogyasztó által kezdeményezett adatváltoztatást.

4. A felhasználó választhasson a lehetőségek között (e-mail típus, kiküldési gyakoriság, stb.)

5. Értékes dolgot adjunk e-mail címért cserében (plussz információ, esettanulmány, kedvezmény, kupon stb.)

6. A listánkat soha és semmilyen körülmény közt ne adjuk bérbe, vagy kölcsön más cégnek, vagy felhasználónak!

7. Mindenképpen szerepelnie kell a feliratkozási mező közelében a Személyiségi jogi közleménynek

8. Kéréseiket igazoljuk vissza, amilyen gyorsan csak lehet!

9. Minden visszaigazolási üzenetben szerepeljen a leiratkozási lehetőség!

10. Ápoljuk kapcsolatainkat (időnként ellenőrizzük a címeket, léteznek-e és hogy változott-e valami a felhasználó adataiban)

A permission e-mail marketing kézzelfogható előnyei:

- Fogékony közönség - Akár e-mail hírlevélről, akár direkt promóciós üzenetről beszélünk, a célcsoport akkor lesz fogékonyabb, hogyha saját akaratából, a téma érdekessége miatt iratkozott fel.

- Költséghatékonyság - Az ilyen programok kevesebb költséggel járnak, mert csak azokkal kommunikálunk, akik kérték azt.

- Magas válaszadási arány - Ha a felhasználót érdekli a téma (ami miatt feliratkozott), akkor a kinyitott e-mailek száma és a benne lévő linkekre való rákattintás is magasabb lesz.

- Magas szintű interaktivitás - Az előbbiek miatt interaktívabb (párbeszédre kész) közönségről van szó.

A hatékony honlapkészítés titka a marketing tanácsadás alapján készülő honlap!
Kérje ajánlatomat!

KAPCSOLATFELVÉTEL

Árajánlatot, csak az igényeit részletesen megismerve áll módomban adni.

 

Webdesign - Szenyán Ildikó 2007.