A látogatottságnövelés

Minden weboldal tulajdonos legfőbb célja. Mindenki azt szeretné, ha a honlapkészítés nem kidobott pénz, hanem megtérülő befektetés lenne számára. Ahhoz, hogy a weboldalunkba fektetett idő, energia és pénz megtérüljön, látogatóra, vásárlóra, érdeklődőre van szükségünk. Célunk, hogy az oldalunk minél több ember számára elérhetővé váljon, hogy az információ, amit tartalmaz, láthatóvá váljon azok számára, akiket az oldal témája érdekel.

Első lépés, hogy megfogalmazzuk oldalunk témáját pár mondatban a látogatóink számára, hogy könnyen átlátható legyen, mi a fő irányvonala weboldalunknak.

Második lépés, hogy megkeressük a kulcsszavainkat, vagy kifejezéseinket. Ki kell találni melyek azok, amelyekkel kapcsolatban akarjuk, hogy megkeressenek az interneten.
Felmérések bizonyítják, hogy a keresők használata vált a legfontosabb eszközzé a felhasználó szemszögéből, amivel információt vagy terméket keres.

Harmadik lépés, hogy sok, témába vágó anyagot tudjuk szövegesen feltölteni oldalunkra. Legyünk szakértők a témákban, derüljön ki rólunk, hogy naprakészek és felkészültek vagyunk. Ezeket az anyagokat később folyamatos jelleggel érdemes bővítenünk.

Figyeljünk oda, hogy az oldalunk ne csak keresőbarát, hanem emberbarát is legyen. Válasszunk körültekintően weboldalkészítő céget. Várjuk el tőle, hogy fő feladatuknak ne csak a honlap csicsás, "dizájnos" elkészítését tartsa, hanem a jól kezelhetőséget is az emberek számára, és a láthatóságot is a keresők számára.

Kész az oldalunk. Feltöltöttük információval, keresőbarát oldalunk van. Azt hisszük hátra dőlhetünk és várhatjuk a pozitív statisztikákat. Pedig nem. A munka második, nagyobb fázisa most kezdődik.

Folyamatos információ adásért készítsünk, írjunk, szerezzünk releváns tartalmat. Frissítsük rendszeresen oldalunkat.

Szórakoztassuk a látogatóinkat. Játszassuk őket, vonjuk be őket a weboldal bővülésébe. Hirdessünk játékot, adjunk többet, egyedibbet, mint a konkurencia. Így bővülő tartalmunkkal új és visszatérő látogatókat is szerzünk oldalunknak.

Ajánljuk be oldalainkat a tematikus keresőkbe, cseréljünk linket, alakítsunk ki partneri viszonyt nem konkurens oldalakkal... Az általunk megbízott weblapkészítő is sokat tehet (tennie is kell!) ez ügyben, pl. a megfelelő metatagok és title tagok beírásával).

Folytassuk a munkát a web szerkesztőnk marketing tanácsait követve, és látni fogjuk, hogy oldalunk közkedvelt, látogatott oldal lesz és a keresőkben is egyre jobb pozíciót érünk el.

Jó munkát!

A hatékony honlapkészítés titka a marketing tanácsadás alapján készülő honlap!
Kérje ajánlatomat!

KAPCSOLATFELVÉTEL

Árajánlatot, csak az igényeit részletesen megismerve áll módomban adni.

 

Webdesign - Szenyán Ildikó 2007.