PageRank

A PageRank egy numerikus érték, amely kifejezi az adott honlap fontosságát a weben, a Google mércéjével mérve. Általában a honlapok alján található ez a kis jel , ami egy-egy honlap pr értékét mutatja.

Összetett számításoknak, a számítások folyamatos finomításának az eredményeként lehet tudni a honlapokról eme tekintélyt parancsoló értékelést. Olyan értékelést kaphat tehát a PageRank által a meglátogatott honlapról, amely nagyban segít kiszűrni a jobb honlapokat.

Az érték 0-10-ig mozog, s oldalra vonatkozóan mutatja ezt az értékelést egy vízszintes skálán. Az egeret rámozgatva megjelenik az értékelés számokkal: x/10 - pontszám / az elérhető 10-ből.

Az érték nem csak nőhet, de csökkenhet is, büntiben is lehet a honlapjával, ami pont-levonással jár, vagy éppen lenullázással (agyafúrt és mindenre elszánt webmesterek legújabb agyalmányai is lebuknak, s inkább előbb, mint később, amellyel honlapjuk értékelését bűvészmutatványokkal igyekeznek feltornázni. Minden efféle trükközés büntetéssel jár). 1998-as kifejlesztése óta folyamatosan fejleszti a Google, s alakítja az aktuális webes technológiáknak és tapasztalatoknak megfelelően.

A számítás meglehetősen összetett, ennek köszönhetően mérvadónak nevezhetjük, ám nem áttekinthető. Szinte minden kereső másként számolja és definiálja értékesnek a honlapokat.

A magasabb PageRank-kel rendelkező honlapok jobb helyezést is érnek el a keresőkben, amely nem az értékelésnek köszönhető, sokkalta inkább annak, ami az értékelés alapja: sokak által látogatott, megfelelően megválogatott környezetben elhelyezkedő honlapok ezek, ahol a látogató könnyedén tud navigálni, számára készítették a honlapot és nem a tulajdonos magamutogatására. Rendszeresen sok-sok friss és értékes információt talál, no meg olyan szolgáltatásokat kap, amelyekért érdemes visszatérnie.

A hatékony honlapkészítés titka a marketing tanácsadás alapján készülő honlap!
Kérje ajánlatomat!

KAPCSOLATFELVÉTEL

Árajánlatot, csak az igényeit részletesen megismerve áll módomban adni.

 

Webdesign - Szenyán Ildikó 2007.