A honlap célja

A honlapkészítés kiindulópontja a cél meghatározása, de azt is fontos tudni, hogy ki is a célközönség! Minden erre épül, ha nem tisztázzuk az elején, akkor számíthatunk rá, hogy a későbbiekben gondjaink lesznek, s már csak kemény munkával lehet korrigálni a honlapon.

A cél azért is fontos, hogy a későbbiekben mérni, javítani és bővíteni tudjuk a honlap funkcióit. Érdemes átgondolt és alapos terveket készíteni, még ha megannyi idő is szükséges hozzá! A honlap felépítése, navigációja, "dizájn"-ja és minden összetevője a cél megvalósítását szolgálja.

Nálam minden honlapkészítés a cél és a célközönség meghatározásával kezdődik. Megbízásra, szerződéskötésre csak ezen alapok, és az alapvető elvárások tisztázása után kerülhet sor. Ügyfeleim tudják, tapasztalják, hogy nem csak mondom és írom a cél fontosságát, de a gyakorlatban is alkalmazom mindezt. :-)

A cél megvalósíthatóságának vizsgálata szinte automatikusan magával vonzza magának a cég működésének a felülvizsgálatát is, annál is inkább, mivel egy komolyabb honlapot folyamatosan menedzselni kell. Jó ha előre látjuk azt is, ki és hogyan fogja tudni mindezt ellátni, meg vannak-e a kellő ismeretei hozzá, illetve milyen területen kell az ismereteit bővíteni, a feladatait átütemezni, vagy szeretné a megrendelő a honlap menedzselését is a honlap készítőre bízni.

A honlap megrendelőjének kell elkészítenie az induló tartalmat: honlap címe, szlogenje, cég missziója, jogi nyilatkozat a honlap tartalmának felhasználhatóságáról, a honlap tulajdonosának adatait elérhetőségeit a hitelességért, további oldalak tartalmát, bevezetőket, stb...

Nem reális arra számítani, hogy a honlap majd magától teljesíti a kitűzött célt, miután elkészült!

Ha sikert szeretnénk, akkor mozgolódnunk kell, s minden megmozdulást követnünk kell és azonnal korrigálni bármi zavar keletkezik, ez is erőforrást igényel.

A cél érdekében különböző eszközeink vannak, de már a honlap készítésekor is figyelembeveendő a célközönség, annak szokásai, viselkedése, elvárásai...

Célközönség: azon emberek csoportja, akiket szeretnénk a honlapunkkal elérni, akiknek a közreműködése kell célunk eléréséhez. Hozzájuk szóljunk a honlapunkon, számukra tetsző és könnyen kezelhető, áttekinthető legyen a honlap.

Összegezve elmondható, hogy a cél pontos ismeretében tudjuk elkészíteni a honlapot a célközönségünk számára, vonzó és érdeklődésének megfelelő formára.

A hatékony honlapkészítés titka a marketing tanácsadás alapján készülő honlap!
Kérje ajánlatomat!

KAPCSOLATFELVÉTEL

Árajánlatot, csak az igényeit részletesen megismerve áll módomban adni.

Webdesign - Szenyán Ildikó 2007.