Internet marketing, e-marketing

Általában a marketing célja termékek vagy szolgáltatások hatékony eljuttatása a vásárlókhoz. Létezik a hagyományos levél alapú marketing, a telefon-marketing, a televíziós marketing, a többszintű marketing (MLM), vagy a szórólapozás,...

Ezek mindegyike ugyanazt a célt szolgálja. Azt, hogy az adott terméket a lehető legszélesebb körben, a lehető legkisebb költségen eljuttassa a célközönséghez. Az egyes marketing területek közötti legfőbb különbség az, hogy melyik milyen médiumot, információs csatornát használ. A hagyományos levél alapú marketing a nyomtatott papírt, a telefon-marketing a telefonvonalat, a multilevel marketing az emberek egymás közötti kommunikációját használja médiumként, stb.

Ennek megfelelően Internet-marketingnek, vagy e-marketingnek azt nevezzük, amikor a termékeit vagy szolgáltatásait egy cég az Internet, mint médium segítségével kívánja népszerűsíteni.

Az e-marketing célja sem különbözhet más marketing tevékenységekétől: a lehető legkisebb költségen a lehető legnagyobb hasznot realizálni. Amennyiben marketing nélkül kívánunk értékesíteni az Interneten, az ahhoz lenne hasonlítható, mintha egy eldugott mellékutcában nyitnánk boltot, mindenféle reklám nélkül. Akik véletlenül odatévednek hozzánk, könnyen lehet, hogy nem is potenciális vásárlók. De a legvalószínűbb az, hogy senki sem tér be.

Az e-marketing célja az, hogy megtaláljanak bennünket az Interneten. Az Internet oly mértékben elvont, hogy a valóságos városok térbeliségéhez hasonlítható utcák sincsenek rajta. A véletlen megtalálás esélye tehát szinte nulla. Csak akkor szereznek tudomást rólunk, ha sok-sok hirdetőtáblát elhelyezünk. Megtehetjük ezt drága pénzért, mint a városok közterületein elhelyezett hirdetések esetén, vagy a sorstársakkal együttműködve akár ingyen, a kölcsönösen előnyös megoldások kiaknázásával. Rajtunk múlik, hogy mit és hogyan, de valamit tennünk kell, különben az internetes megjelenésbe fektetett sok idő és pénz mind elvész.

Az Internet médiumának van azonban egy behozhatatlan előnye a többi médiummal szemben: elterjedtségéhez képest rendkívül olcsón lehet megjelenni általa. Én a költséghatékonyságban az eddig vezető multilevel marketing elé helyezem, ami ugyancsak jó mutatókat hoz, viszont a többszintű hálózat a végső eladási árnak általában több mint a felét felemészti. Az Internet-marketing alkalmazásával az összes költség nem szokta meghaladni a 30-40%-ot, és ez is általában csak a partnerek ajánlói jutalékából és a bankkártya-használat díjából tevődik össze.

A hatékony honlapkészítés titka a marketing tanácsadás alapján készülő honlap!
Kérje ajánlatomat!

KAPCSOLATFELVÉTEL

Árajánlatot, csak az igényeit részletesen megismerve áll módomban adni.

 

Webdesign - Szenyán Ildikó 2007.