Mi is az tárhely?


A tárhely leegyszerűsítve olyan "virtuális terület", ahol tároljuk a honlapunk az interneten. Legtöbb esetben tárhelyszolgáltatónál történik mindez, a tárhelyszolgáltató számítógép rendszerén, szerverein. A hagyományos számítógépektől eltérően ezeket a szervereket jóval nagyobb internet kapcsolati sebességgel üzemeltetik, olyan helyiségekben, ahol az áramszolgáltatás, az internet, a légkondícionálás, a vírusvédelem, és a rendszeres adatmentés által számos honlap folyamatos, gyors elérését és biztonságát képesek kiszolgálni.

A honlapunk céljától függően többféle tárhely bérelhető.

A statikus tárhely a feltöltött adatokat (képek, szövegek,...) csak tárolja, de nem képes interaktivitásra, nem kezel számítógépes programokat. Csak htm/html oldalakat kezel, nincs lehetőség php, cgi, ... kódok futtatására, így nem kezel blogot, webáruházat, fórumot, levelezőrendszert, azaz pl. nem lehet egy-egy oldalnál hozzászólni, vagy egy termék megrendelését sem képes levezényelni MySQL adatbázis hiányában.

A dinamikus tárhely a nevéből is adódóan jóval több lehetőséget tartalmaz, képes tartalomkezelő (CMS) rendszerek (blogok), mindenféle kódok, szkriptek, programok, videók, webáruházak, fórumok, adatbekérők, képgalériák,... kezelésére. Így a tartalmat a látogatók is módosíthatják, a kapott jogosultságuk függvényében.

A fő szempont ne a tárhely nagysága, hanem a minősége legyen. Nem az számít elsődlegesen, hogy mennyire olcsó vagy drága egy tárhely, inkább az ár-érték arányra érdemes figyelni, azaz hogy a tárhely tulajdonságai alkalmasak-e az általunk elképzelt tevékenységre. Pl. rendkívül fontos, hogy honlapunk gyorsan töltődjön be, legyen könnyen használható kezelőfelülete, biztonságos legyen,...

Az ingyenes tárhely szolgálatás csak látszólag tűnik jó megoldásnak, valójában egyáltalán nem nyereséges hosszú távon, nem beszélve a lényegesen nagyobb kiszolgáltatottságról. Nem kívánt reklámcsík, esetleg felugró ablak fogja rondítani honlapjának összképét, ugyancsak az igénytelenség érzését keltve. A látogatók ilyen benyomásra nem nagy eséllyel fogják növelni forgalmát, a bizalomhiány miatt. Gondoljon bele, ön rendelne olyan cégtől bármilyen terméket, szolgáltatást, akinek még havi 1000 Ft-ja sincs a honlapjának fenntartására? Mindezekről olvashat bővebben is oldalaimon. Mit ér az ingyenes tárhely? Olvassa el >>> ITT <<<

Térítésmentesen vállalom a tárhely bérléssel, domain regisztrációval kapcsolatos teljes ügyintézést, tanácsadást, Önnek csak fel kell vennie a kapcsolatot velem.

A hatékony honlapkészítés titka a marketing tanácsadás alapján készülő honlap!
Kérje ajánlatomat!

KAPCSOLATFELVÉTEL

 

Webdesign - Szenyán Ildikó 2007.

Google PageRank