Honlapot kívánok!


A weblap az Ön névjegye az Interneten, ezért fontos minél világosabban, és tisztábban eljuttatni az üzenetét az internetes érdeklődőihez, ügyfeleihez.

A grafikai megvalósítás során összhangba kell hozni a weblap célját az esztétikai elvárásokkal, az internetes szokásokkal és tendenciákkal.

A weblap vagy a blog készítés megkezdése előtt az egyedi igényeket és technikai megoldásokat figyelembe véve célszerű közösen meghatározni a honlap tulajdonságait, tartalmát, és egyéb részleteivel kapcsolatos elképzeléseket, hogy az valóban olyan legyen, mint amilyennek Ön elképzelte. A honlap (blog) elkészítés idejét is érdemes előre tisztázni.

A fentiek szerint készítem el a honlap (blog) designtervét, majd a szerkezetkész tervét. Ez lényegében már az Ön honlapjának (blogjának) egy működő prototípusa, melyet kipróbálhat, átnézhet, bejárhatja tetszése szerint minden oldalát, illetve kérheti a tartalom és stílusbeli módosítását.

A honlap (blog) készítés ezen szakaszában igény esetén a választott domain név levédése, illetve tárhely bérlése is megtörténhet. Célszerű is ezt minél hamarabb megtenni, hogy nehogy más levédesse az Ön által kitalált domain nevet, csak mert épp neki is az jutott eszébe. Ennek ügyintézésében is a segítségére lehetek, amennyiben szeretné.

Végezetül a honlap (blog) készítés alatt kialakult részleteket végleges formába öntöm, az Ön segítségét kérve tesztelem, majd a kiválasztott internetcímen és tárhelyre mindenki számára elérhetővé teszem. Célszerű keresőmarketing és honlap optimalizálás tevékenységeket is magába foglalóan megrendelni a honlapot. (Ennek fontosságáról bővebben a tudástárban olvashat.)

A honlapoknak két fő fajtája létezik: statikus honlapok, valamint a dinamikus honlapok.

Statikus honlapok:

A statikus honlapok a szó szoros értelmében nem nevezhetőek programnak. Az ilyen egyszerűbb honlapok tulajdonképpen HTM, HTML formátumú dokumentumok, amelyeket felhelyezünk az internetre, ezáltal mindenki eléri. Előnye, hogy viszonylag olcsó az elkészítése, és a fenntartása ha nem módosítunk rajta. Fenntartásához mindössze a domain regisztrációt kell évente fizetnünk, valamint a tárhelyet.

Dinamikus honlapok:

A dinamikus honlapok általában olyan honlapok, amelyekben valamilyen interakció lehetséges, például ajánlat kérés, és egyéb olyan megoldások, ahol valamilyen űrlapot tudunk kitölteni a weboldalon. Ebbe a kategóriába tartozik a fórum, a webáruház, és minden olyan honlap, ahol folyamatosan változik a tartalom. Készülhet ugyancsak HTM, HTML formátumban, vagy php nyelven is.

Az egyre népszerűbb > WordPress blog < alaprendszere ingyenes, így pénztárca kímélő. Az alap blog sablon egyénre szabása után a komolyabb webes ismeretekkel nem rendelkező is rövid idő alatt otthonosan mozoghat a könnyen kezelhető adminisztrációs felületén. Hatékony, keresőbarát, többezer ingyenes és kereskedelmi bővítményével pedig szinte korlátlanul megvalósítható az elképzelése.

Flash honlapok:

Weboldalak tekintetében mozgó animációk beépítésére is lehetőség van, mely animációk html, illetve php oldalakba is beágyazhatóak, de a teljes website is készülhet teljességében animáltan, ezek az úgynevezett flash vagy fullflash oldalak.
Ezen oldalak flash elemei interaktív, multimédia alkalmazásokat tárolnak vektoros formátumban és teszik azokat interneten keresztül is hozzáférhetővé. Számos cég internetes oldalán találkozhatunk ilyen elemekkel, nyitóoldali intrók illetve mozgó menüelemek képében, mivel sokkal látványosabb, dinamikusabb oldalakat lehet segítségével létrehozni, mint pl.: html-lel, azonban rengeteg hátránya is van.

A weboldal betöltődési sebességét lényegesen lassítja, nem szabvány, különféle verziói léteznek, és végül, ami a legfontosabb, hogy nem válik el a tartalom és a forma egymástól. Karbantartása, frissítése, illetve részeinek, vagy teljes egységének megváltoztatása költséges, időigényes és nem kevés szakértelmet is igényel. A keresők a flash-linkeket nem értelmezik, nem találnak rá az adott oldalra és annak linkjeire. Tulajdonképpen elmondható, hogy a flash elemek illetve fullflash-oldalak csupán dekorációként szolgálnak, és itt csendesen megjegyzem, nem is tesznek jobbá egy weboldalt. Ezért minden megrendelőmnek javaslom, hogy csak 1-1 pici flash elemmel akarja honlapját szépíteni. Én a gif kiterjesztésű animációkat és az ötletes, szép jpg képeket inkább előnyben részesítem weblap készítésnél a flash-el szemben.

Honlap kiegészítő modulok:

Védett tartalom
Védett tartalom-szolgáltatással elérhető, hogy a látogatók bizonyos csoportjait más információkkal szolgálja ki. Megteremthető tehát, hogy a honlapon legyen egy védett és egy publikus tartalom, természetesen úgy, hogy a védett tartalmat csak azon felhasználók tekinthessék meg, akik rendelkeznek a belépéshez szükséges felhasználónév/jelszó párossal. Ugyancsak létrehozható fizetés ellenében elérhető oldal, ahol a látogató pl. csak egy sms szám hívásával, a válaszként megkapott kóddal tud elérni.

Többnyelvű honlap
A honlap fejlesztésénél a többnyelvűség nem csupán azt jelentheti, hogy a honlap tartalma több nyelven is elérhető legyen, hanem felmerülő igény lehet, hogy az oldal más és más domain nevekről bejelentkezve más és más nyelven jelenjen meg. Illetve elérhető az is, hogy a látogató nyelvválasztása után, egy elkövetkezendő látogatáskor a honlap az előzőleg kiválasztott nyelven fogadja a már ismerős látogatót. Olyan cégeknek ajánljuk ezt a megoldást, akik termékeiket, szolgáltatásaikat nem csak a magyar piacra kínálják. Továbbá hasznos megoldás azoknak a cégeknek is, akik külföldi partnerekkel, befektetőkkel is kapcsolatot tartanak fenn.

Dinamikus oldalakba beépíthető funkciók:

A dinamikus weboldalak lehetővé teszik, hogy azokba szinte bármilyen funkció beépíthető, és ezen funkcióknak jóformán csupán a megrendelő képzelete és a programozó tudása szab határt. Néhány funkciót kiemeltem, melyek beépítését kérni szokták ügyfeleim:

Webáruház
Értékesítse termékeit az interneten, webáruház segítségével! A látogatók a vásárlás során a termékeket kosárba helyezhetik, ki is vehetik onnan, módosíthatják a megrendelést, majd a végleges megrendelés elküldése előtt áttekinthetik azt. A megrendelésről Ön e-mail értesítést kap, és a honlap önálló értékesítési csatornaként funkcionál. Wordpress blog esetében mindehhez elég egy webáruház bővítmény telepítése.

Kapcsolati form
Azt szeretné, hogy szolgáltatásaira a honlapon on-line, internetes űrlapon keresztül is legyen mód jelentkezni? Praktikus megoldás lehet, hogy partnerei interneten keresztül is érdeklődhetnek termékei, szolgáltatásai felől.  
Szeretné ha partnerei, az Ön honlapján is ki tudnák tölteni az ügymenethez szükséges nyomtatványokat?
Az űrlap kitöltése után a kitöltött űrlap adatait a rendszer e-mail üzenetben küldi el Önnek.
Nincs papírmunka, nincsenek faxok. Minden űrlap e-mail levélként kezelhető, kereshető, archiválható.

Vendégek regisztrációja, beléptetése
A weboldalra érkező látogatók regisztrálhatják magukat, mely regisztrációt különféle szolgáltatások eléréséhez vehetik igénybe. A regisztráció alkalmával a rendszer igény szerint kéri el a regisztrálók adatait.

Letöltési oldal:
Erre az oldalra az ügyfelek olyan anyagokat készítenek, melyeket egyszerű .doc vagy pdf formátumban letölthetnek a honlapra látogatók. Általában az árlista, vagy hosszabb lélegzetű tájékoztatók szoktak ide kerülni, de lehetséges más alternatíva is.

Automatizált hírlevél rendszer
Tájékoztassa ügyfeleit közvetlenül, kényelmesen, gyorsan! Hírlevél modulom két részből áll. Az első lépésben a honlap készítés során beépítek egy jelentkezési űrlapot, ahol a látogatók jelentkezhetnek a hírlevélre.

Lehetséges-e Önnek a feliratkozást követően azonnali visszaigazoló levelet, vagy a hírlevél feliratkozásokat követően üdvözlő e-maileket küldeni a nap 24 órájában?
Eltudja végezni ezt a munkát saját maga, manuálisan?

Egy autoresponder (automatikus levélküldő rendszer) erre a tökéletes megoldás. A második második lépésben egy autoresponder kiküldi az Ön által előre megírt hírleveleket olyan időközönként, ahogyan azt szeretné. Ugyanezt a rendszert használhatja megrendelések adminisztrálására is!

Banner
Kiemelné termékeit, vagy akcióit ? Nem szeretné ha egy fontos újítás elveszne a honlap dzsungelében? A legjobb megoldás egy banner (reklámcsík) elhelyezése az oldalon és a látogatók biztos megtalálják termékét, szolgáltatását. Saját és partner honlapokon megjelenő ún. reklámcsíkok, vagy bannerek használatával az aktualitások hatékony reklámozása is megvalósítható. Ezek a legtöbbször animációkkal színesített reklámcsíkok használhatók a honlapjának más oldalakon történő népszerűsítésre is.

Képgaléria
A képgaléria lehetőséget biztosít képkategóriák létrehozására (a kategória mellé leírószövegek írására), és kategórián belüli képek feltöltésére, a képek mellé a komment szövegek feltüntetésével. Ezzel színesebbé, érdekesebbé teheti honlapját.

Keresőmarketing:

Bármilyen internetes honlapot is készítünk, az egyik legfontosabb cél, hogy arra minél többen ráleljenek. A statisztika szerint a legtöbb honlapot a keresőoldalakon keresztül találják meg (mint amilyen a Google, a Vizsla, a Yahoo és társaik). Az is általánosan elismert tény, hogy a keresés eredményei közül az internet-használók az első 10-20 találatnál többet ritkán néznek meg. Így hát a puszta jelenlét a keresők adatbázisában még nem sokat ér, lehetőleg a számunkra fontos kulcsszavakra rákeresve a találati lista elején kell megjelennünk. Ezt segíti elő a keresőmarketing és a honlap optimalizálás tevékenység.

Az első benyomás az azonnali ítélet alapja.
Az egységes arculat, design kialakítása, a marketing-kommunikáció legbonyolultabb területeinek egyike, s egy cég, vállalat képét nem csupán a formai, design-beli megnyilvánulások szabhatják meg. Az Ön által megfogalmazott igényeket és kívánságokat figyelembe véve, a kivitelezés egyes fázisaiban szorosan együttműködve alakítom ki cége, vállalata arculatát, honlap design megjelenését.

Kiknek ajánlom szolgáltatásaimat?

Elsősorban azoknak, akik mindenképpen a nap 24 órájában módosítható honlapot (blogot) szeretnének, és már megunták a webprogramozó lustaságát. Mindenképpen egyedi megjelenést akarnak, hajlamosak kompromisszumokra, nem ragaszkodnak görcsösen eredeti elképzelésükhöz, és nem akarnak a sablonokból készült honlapok hibájába esni, azaz nem akarnak "jé ez a honlap ugyanúgy néz ki mint a mienk" szituációba kerülni.

Kiknek NEM ajánlom szolgáltatásaimat?

Én csak egy olcsó honlapot kérek, és majd felrakom egy ingyenes tárhelyre típusú ügyfelek. Amennyiben így gondolja, olvassa végig még párszor honlapom oldalait, mert nem értette meg a sikeres web jelenlét lényegét. Csak akkor tudok sikeres honlapot (blogot) készíteni Önnek, ha marketing tanácsaim megfogadja. És ez nem feltétlenül növeli meg szolgáltatásaim árát!

A hatékony honlapkészítés titka a marketing tanácsadás alapján készülő honlap!
Kérje ajánlatomat!

KAPCSOLATFELVÉTEL

Árajánlatot, csak az igényeit részletesen megismerve áll módomban adni.

 

Webdesign - Szenyán Ildikó 2007.

Google PageRank